Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του «συνεδρίου των χούλιγκανς» που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα

Σε τουλάχιστον 5-6 σημεία έγινε ταυτόχρονη έφοδος που συντονίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα διενεργήθησαν προληπτικές προσαγωγές προς εξακρίβωση στοιχείων των προσαχθέντων οπαδών, αλλά και έρευνες για κατάσχεση τυχόν αντικειμένων που θα μπορούσαν εν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια σε ένα …«ραντεβού θανάτου» μεταξύ των χούλιγκανς.

Τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί κυριολεκτικά σε συναγερμό υπό τον φόβο πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων μεταξύ Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οπαδών του Παναθηναϊκού που τους στηρίζουν και οπαδούς του Ολυμπιακού από την άλλη που «συνεπικουρούνται» από Σέρβους και Βόσνιους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Η αστυνομία έχει απόλυτη γνώση των προθέσεων του χούλιγκανς και έχει φροντίσει ώστε να γνωρίζει από πριν σε ποια ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί και σε ποια του Πειραιά, Σέρβοι.

Σε όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί απ’ έξω αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να παρακολουθούν αυστηρά κάθε τους κίνηση και να αποτραπεί με κάθε τρόπο τυχόν απόπειρα μετατροπής της Αθήνας ή του Πειραιά σε πεδίο εμπόλεμου ξεκαθαρίσματος «λογαριασμών» μεταξύ των χούλιγκανς. Υπενθυμίζουμε το χθεσινό stop σε αυτοκίνητα στα Τεμπη που μετέφεραν Σερβοβόσνιους και πολεμοφόδια, αλλά και την επιδρομή αργά το απόγευμα οπαδών του Ολυμπιακού στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε σε επεισόδια στο Μοναστηράκι απ’ όπου και η κεντρική φωτό.

Ηλέκτρα Φακιολά