Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Απόσυρση του άρθρου για την φορολόγηση της μπύρας

Καταψηφίστηκε η διάταξη για την φορολόγηση της ελληνικής μπύρας. Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους και είπαν “όχι” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.Η ρύθμιση δεν πέρασε καθώς έλαβε τη στήριξη μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές.

«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια» είπε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, Γεράσιμος Μπαλαούρας. Να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση ενός άρθρου που θέτει σε κίνδυνο την επιβιώση της ελληνικης ζυθοποιίας. Ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει μάλιστα ότι η ρύθμιση δεν αποτελούσε προαπαιτούμενο της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη προέβλεπε αύξηση του ισχύοντος συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπύρα η οποία παράγεται από μικρά ζυθοποιία των οποίων η συνολική παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.

Ηλέκτρα Φακιολά

Share
Published by
Ηλέκτρα Φακιολά