Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Εβριτική Ζυγιά στο Tesla bar

Το παραδοσιακό συγκρότημα Εβριτική Ζυγιά έρχεται από τον Έβρο για να μας ξεσηκώσει. Η γκάιντα, η λύρα, το καβάλι, το νταούλι. Όργανα που αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής των Θρακιωτών, στη χαρά, στη λύπη, στο γάμο, στο θάνατο, στη δουλειά, στην ξενιτιά. Ένα απρόσμενο λάιβ ειδικής έντασης και ποιότητας από ένα συγκρότημα εξαιρετικών μουσικών για πρώτη φορά στο Νταβαντούρ!

22:30| είσοδος ελεύθερη

TESLA BAR

Πειραιώς 84


Omar Sosa AfroCuban Quartet στο Gazarte

Από τους παλιούς αγαπημένους του Gazarte, ο χαρισματικός πιανίστας και συνθέτης Omar Sosa, με αμέτρητα βραβεία στο ενεργητικό του και με ένα ολοκαινούργιο άλμπουμ στις βαλίτσες του, επιστρέφει στο Gazarte με τρεις κορυφαίους μουσικούς συνεργάτες για μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αφροκουβανικές μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς. 

22:00| είσοδος: 20-50€

GAZARTE

Βουτάδων 32-34, Γκάζι 


Το γεφύρι της Άρτας – Επί του μύθου σύνθεσις στο Σύγχρονο Θέατρο 

Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση “Το γεφύρι της Αρτας – Επί του μύθου σύνθεσις” Ο μύθος γνωστός και με πανάρχαιες ρίζες. Με μικρές παραλλαγές συναντάται στις παραδόσεις και άλλων βαλκανικών λαών. Για να θεμελιωθεί το γεφύρι πρέπει να θυσιαστεί η γυναίκα του Πρωτομάστορα. Η ιστορία για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει τη ζωή του, να τιθασεύσει τη φύση και τον εαυτό του. Ενας αγώνας επίμονος, πολλές φορές απελπισμένος, άνισος, γεμάτος τραγικότητα και διαψεύσεις. Σχεδόν πάντα μεγαλειώδης.

19:00| είσοδος: 10-12€

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι


George Frideric Handel: Ο Μεσσίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Καμεράτα (διεθνώς γνωστή με την επωνυμία Armonia Atenea) και ο Γιώργος Πέτρου τοποθετούνται από τον διεθνή Τύπο ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αι. Η παρουσίαση του «Μεσσία» από τα όργανα εποχής της Καμεράτα, με μια φωνητική “dream team” από διακεκριμένους έλληνες μονωδούς, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής. Ο «Μεσσίας», το δημοφιλέστερο ίσως χορωδιακό έργο όλων των εποχών, βασίζεται σε χωρία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και αποτελεί τη μουσική επιτομή της θεϊκής Δόξας, που κορυφώνεται με το περίφημο χορωδιακό “Hallelujah”. 

21:00| είσοδος: 7,50-50€

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον


Ριχάρδος Γ’ στο Εθνικό Θέατρο

Η ειρήνη και η ευημερία φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην Αγγλία, με εγγυητής τον βασιλιά Εδουάρδο, της δυναστείας των Γιορκ. Όμως, ο μικρότερος αδελφός του Βασιλιά, Ριχάρδος επιθυμεί την εξουσία. Χωρίς αναστολές και με μια εκμαυλιστική γοητεία, χρησιμοποιεί τη βία, τη διπλωματία, την πειθώ, τη σαγήνη και ενεργοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να υπερπηδήσει όσα εμπόδια του κλείνουν το δρόμο προς την κορυφή. 

20:30| είσοδος: 10-20€

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA