Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Podcast για την Δίκη του Ζακ/της Zackie Oh: Βρείτε τα εδώ και παρακολουθήστε τις εξελίξεις

Το Συντονιστικό φεμινιστικών, queer και ΛΟΑΤΚΙ ομάδων, πρωτοβουλιών και ατόμων για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ/της Ζακι, #ForZackie – δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αντλώντας υλικό από το παρατηρητήριο της δίκης, #ZackieOh Justice Watch, καταγράφει συνοπτικά σε podcasts τη ροή της κάθε δικασίμου. 

Σκοπός της ηχητικής αυτής καταγραφής είναι η παρακολούθηση της δίκης και η προβολή όσων τραγικών και μη διαδραματίζονται στην -κλειστή για τον Τύπο- δικαστική αίθουσα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρκετό καιρό μετά τα γεγονότα και ο προγραμματισμός μας είναι να έχουν δημοσιευθεί podcasts για όλες τις δικασίμους μέχρι πριν το τέλος της δίκης. 

«Η δίκη πλησιάζει στο τέλος και ο κίνδυνος να μην αποδοθεί δικαιοσύνη παρίσταται έκδηλος. Ας μην αφήσουμε τον Ζακ,την Ζάκι να χαθεί στη λησμονιά. Ας μην αφήσουμε κανέναν να πει πως δεν γνώριζε. Τέλος, θέλουμε να καλέσουμε ξανά κάθε φεμινιστική/κουήρ/ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα ή πρωτοβουλία για τη δίκη σε συντονισμό προκειμένου να μπορέσουμε να διοργανώσουμε μια μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση/ημέρα δράσης λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης. Οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές και ανακοινώνονται στη σελίδα στο Facebook For Zackie – δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», γράφει το συντονιστικό στην ανακοίνωσή του.

Βρείτε παρακάτω τα 3 επεισόδια που κυκλοφορούν ήδη:

  1. «Πριν τη δίκη : Αλήθειες και ψεύδη για τον Ζακ» σε Spotify και Soundcloud
  2. «Η Δίκη : 1η δικάσιμος (Η οικογένεια του Ζακ)» σε Spotify και Soundcloud
  3. «Η Δίκη : 2η και 3η Δικάσιμος» σε Spotify και Soundcloud

Μείνετε συντονισμένες/-οι/-α για τα επόμενα!

Ένα βίντεο για τη Zackie από το Βερολίνο:

POPAGANDA