Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταλυτικές εξελίξεις στην υπόθεση των τριών κοριτσιών – Το Ανθρωποκτονιών φτάνει σε συμπέρασμα

Προς το τέλος του δείχνει να φτάνει το θρίλερ της δολοφονίας των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκονται ήδη στην Πάτρα και λαμβάνουν καταθέσεις έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς τους.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε πως το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει φτάσει σε «ακλόνητο συμπέρασμα» και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδώσει ένταλμα ή εντάλματα σύλληψης.

“Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται πως το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές και ενδέχεται να μην ‘περιμένει’ τις ιατροδικαστικές εκθέσεις γιατί έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Θα το δούμε μέσα στο επόμενο διήμερο”, ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, το ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί από την Αθήνα καθώς ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας σημειώθηκε στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ιατρικής ομάδας Καρακούκη-Καλογριά που αφορά στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ενώ διασταυρώνονται τα στοιχεία για την αιτία θάνατου της μικρής Ίριδας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν επίσης ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Η συμπεριφορά της Τζωρτζίνας όσο ήταν στο κέντρο ειδικής αγωγής μπαίνει στο μικροσκόπιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, όταν η 9χρονη βρισκόταν εκεί ήταν χαρούμενη ενώ με την παρουσία της μητέρας της έμοιαζε φοβισμένη. Επιπλέον, διερευνώνται οι μώλωπες στο δέρμα της Τζωρτζίνας και το γεγονός ότι η μητέρα δεν έδινε νερό στο παιδί με την δικαιολογία «μην του δώσεις νερό, δεν έχει και 40 βαθμούς έξω». Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το τασάκι με τα τσιγάρα που κατάπιε το παίδι σε νεότερη ηλικία.

Σύμφωνα με το Mega, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος, και συνεπώς η υπόθεση ερευνάται για ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και εγκεφαλοπάθεια.

“Είναι ευαίσθητο το θέμα και να έχουν βγει τόσες πληροφορίες και να μην έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες από την ιατροδικαστική κοινότητα και την αστυνομία. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια”, δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

“Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη”, είπε από πλευράς της η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA