Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι εκλέγονται στην Α’ Αθήνας

Στην Α’ Αθήνας, σε ενσωμάτωση 77,06%, εκλέγονται οι εξής βουλευτές: Πέντε έδρες, έναντι των 4 του 2012, καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται πρώτος. Δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τρίτος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τέταρτος ο Νίκος Βούτσης και πέμπτος ο Νίκος Φίλης. Ακολουθεί και δεν εκλέγεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Μαρία Μπόλαρη.

Απώλειες καταγράφει η ΝΔ, που καταλαμβάνει 4 έδρες στην Α’Αθήνας, έναντι 8 του 2012. Πιο συγκεκριμένα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εκλέγεται πρώτη, δεύτερος ο Βασίλης Κικίλιας, τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη και τέταρτος ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Φωτεινή Πιπιλή.

Τη μοναδική έδρα του Ποταμιού καταλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, ο Σπύρος Λυκούδης, με διαφορά που αγγίζει τις 2.000 ψήφους από τον δεύτερο Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Πρώτος στην Α’ Αθήνας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, με περισσότερες από 20.000 ψήφους, ενώ η δεύτερη Δήμητρα Βελέντζα μόλις ξεπερνά τις 4.000 ψήφους. Μένει να δούμε, αν θα κρατήσει αυτή την έδρα ή στη Β’ Αθήνας, όπου επίσης εκλέγεται πρώτος, ενώ τέταρτη (με τη μέχρι στιγμής εικόνα δεν εκλέγεται) είναι η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια. Μία είναι η έδρα της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθήνας.

Την έδρα του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη, με τις περίπου διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο Ηλία Σιώρα. Μία έδρα είχε και στις εκλογές του 2012.

Την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλαμβάνει η Έλενα Κουντουρά, με μεγάλη διαφορά από τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Μία έδρα είχε και στις εκλογές του 2012.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι πρώτος από το ΠΑΣΟΚ, με τη Συλβάνα Ράπτη να έρχεται δεύτερη. Μία έδρα είχε το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας και το 2012. ΠΗΓΗ: News247 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA