Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι εκλέγονται στη Β’ Αθηνών

Δεκαεννέα έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθηνών, όπου σε ενσωμάτωση 17,27% λίγα φαίνεται πως μπορεί να αλλάξουν στα πρόσωπα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε κερδίσει 13 έδρες.

Πιο συγκεκριμένα εκλέγονται οι: Γιάννης Βαρουφάκης που «σάρωσε» στην πρώτη θέση, Ιωάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής Όλγα Βαλαβάνη Δημήτρης Στρατούλης, Νικόλαος Χουντής, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρούλα Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης, Κώστας Ήσυχος.

Με τις 11 έδρες θα “συμβιβαστεί” η ΝΔ, έναντι 13 που είχε καταλάβει στις εκλογές του 2012. Πιο συγκεκριμένα, εκλέγονται οι: Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Δυναμική είσοδο στη Βουλή και την Περιφέρεια της Β’ Αθηνών για το Ποτάμι. Ο Γρηγόρης Ψαριανός εκλέγεται πρώτος, δεύτερος ο Χάρης Θεοχάρης, τρίτος ο Γιώργος Αμυράς. “Θρίλερ” για την τέταρτη θέση, με την Αθηνά Δρέττα και την Αντιγόνη Λυμπεράκη. Ακολουθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Τρεις έδρες, όπως και στις εκλογές του 2012, καταλαμβάνει το ΚΚΕ. Πρώτος εκλέγεται ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεύτερος ο Θανάσης Παφίλης, με και τρίτος ο Χρήστος Κατσώτης. Τέταρτος είναι μέχρι στιγμής ο Σπύρος Χαλβατζής.

Η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει επίσης 3 έδρες, όσες είχε και στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Πρώτος εκλέγεται ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεύτερος ο Γιώργος Γερμενής και τρίτος ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ακολουθεί και δεν εκλέγεται η Ελένη Ζαρούλια εκτός εάν ο σύζυγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, επιλέξει την έδρα της Α’ Αθηνών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλαμβάνουν 2 έδρες, έναντι 3 του 2012. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είναι πρώτος και ακολουθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Τρίτος, χωρίς να εκλέγεται, έρχεται ο Γιάννης Σακκάς.

Δύο έδρες καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις εκλογές του 2012 είχε καταλάβει τέσσερις. Η Φώφη Γεννηματά έσπασε το νήμα της εκλογής, ενώ δεύτερος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι τρίτος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA