Categories: ΚΛΠ

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο

Μπορεί να είναι βολικό πετάς πολλά τρόφιμα κατευθείαν στο ψυγείο όταν γυρίζεις από το σουπερμάρκετ, καθώς έτσι διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν σαπίζουν. Ωστόσο, πολλά από αυτά χάνουν στο ψυγείο την υφή και τη γεύση τους, ενώ μπορεί τελικά να χαλάσουν και συντομότερα. Τα παρακάτω είναι προτιμότερο να μην μπουν ποτέ στο ψυγείο:

Ντομάτες

Αν τις βάλεις στο ψυγείο, οι ντομάτες χάνουν τη γεύση τους, καθώς αλλάζει η χημική τους σύνθεση και μειώνονται τα θρεπτικά τους συστατικά.

Πατάτες

Γενικά πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και στεγνό μέρος. Αν μπουν στο ψυγείο, θα αλλάξει η σύστασή τους σε ζάχαρη και άμυλο, με αποτέλεσμα η γεύση τους να γίνει πιο γλυκιά όταν μαγειρευτούν.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται σε στεγνό και δροσερό μέρος με καλό εξαερισμό. Η μόνη περίπτωση που πρέπει να μπουν στο ψυγείο είναι όταν αγοράζονται κομμένα, ή όταν πρόκειται για γλυκά ή μαλακά κρεμμύδια με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Ψωμί

Αν το ψωμί μπει στο ψυγείο, μπαγιατεύει πιο γρήγορα, καθώς το άμυλο «αποκρυσταλλώνεται» πιο γρήγορα και το ψωμί γίνεται έτσι πιο σκληρό.

Μπανάνες

Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο και ως εκ τούτου δεν έχει αναπτύξει κάποια άμυνα απέναντι στο κρύο περιβάλλον, όπως είναι αυτό του ψυγείου. Ναι μεν οι μπανάνες δεν ωριμάζουν και δεν σαπίζουν γρήγορα αν μπουν στο ψυγείο, όμως η ψυχρότητα του επηρεάζει αρνητικά τη σύστασή τους, με αποτέλεσμα συχνά να μαυρίζουν.

Σκόρδο

Αν το σκόρδο διατηρηθεί στο ψυγείο ή σε πλαστική τσάντα, μπορεί να μουχλιάσει. Το καλύτερο είναι να διατηρηθεί σε ένα στεγνό και σκοτεινό μέρος με καλό εξαερισμό.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA