Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Λαφαζάνης

Την πρόθεσή του να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο, αξιοποιώντας τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την έχει ήδη δηλώσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με στόχο και να πάει «πιο πίσω» και η ημερομηνία των εκλογών ώστε το νεοπαγές κόμμα να οργανωθεί καλύτερα.

Επαφές με αρχηγούς και συνδικαλιστές

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα συναντήσει τους κ. Θεοδωράκη και Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει τον γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά προτίθεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το τελευταίο είναι μάλλον απίθανο, αφού ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ώστε να μην είναι αναγκασμένος να δεχθεί και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί και η πρόταση του κόμματος για την οικονομία.

Στρατούλης: Θα κρατήσουμε τρεις μέρες την διερευνητική εντολή
Τα χρονικά περιθώρια της διερευνητικής εντολής θα εξαντλήσει Λαική Ενότητα, όπως ενημέρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε πως δεν θα την κρατήσουν για να διερευνήσουν την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης αλλά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση θα πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές.

 Παράλληλα, έκανε κάλεσμα συνεργασίας τόσο προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και στο Μανώλη Γλέζο.

Μιλώντας για τις συζητήσεις της Λαϊκής Ενότητας με την πρόεδρο της Βουλής τόνισε πως είναι ένα στέλεχος της Αριστεράς, που παραμένει πιστό στις αρχές και στις αξίες της, καθώς και σε όσα είχε αρχικά δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Οσον αφορά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τον κ. Μανώλη Γλέζο του απηύθυνε κάλεσμα να ηγηθεί ενός ενωτικού μετώπου στον αγώνα για την κατάργηση των Μνημονίων.

Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ: Στηρίζω Λαφαζάνη

Το Σάββατο, με άρθρο του στο iskra.gr ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει τη ΛΑΕ.
«Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η εκλογική συνεργασία της ΛΑΕ με το Σχέδιο Β΄ επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο στη Βουλή την Κυριακή, ενώ το νέο κόμμα έχει ήδη στενή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, συνεργασία που πιθανότατα θα εκφραστεί και πολιτικά.

Πέμπτη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνήματα
Πάντως αν κι αυτή η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν καρποφορήσει, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αν και πάλι δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Σεπτεμβρίου. «Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτή να είναι η 20η Σεπτεμβρίου. Αν δεν συμβεί κάτι που να το αλλάξει αυτό, με δεδομένο το πως πάνε οι διερευνητικές εντολές και αν προκύψει ή όχι – που δεν προκύπτει κυβέρνηση μέσα από τις διερευνητικές εντολές – φαίνεται εφικτό να γίνουν οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου», δήλωσε στην ΕΡΤ 1.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA