Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Marina Abramović κατηγορήθηκε για σατανιστικό δείπνο

Στον ιστό της σκανδαλώδους παραδοξολογίας, φαίνεται να μπλέχτηκε η Marina Abramović, μετά από ένα email που διέρρευσε από την επικοινωνία της με τον επικεφαλής της καμπάνιας της  Χίλαρι Κλίντον· στο email γίνεται λόγος για ένα δείπνο με «spirit cooking» – που μεταφράστηκε ως βραδιά με αποκρυφιστικές τελετές σεξ και συναφή σατανιστικά. 

Το email ανάμεσα στη γνωστή καλλιτέχνη και τον Tony Podesta, που προωθήθηκε στον αδερφό του John Podesta, που διατέλεσε επικεφάλης της καμπάνιας του Κλίντον έγραφε: «Ανυπομονώ για το δείπνο Spirit Cooking στο σπίτι μου. Μπορείς να με ενημερώσεις αν θα έρθει τελικά και ο αδερφός σου;». Η πρόσκληση της Αμπράμοβιτς έφτασε στον Tony Podesta, ο οποίος είναι χρόνια θαυμαστής της δουλειάς της και συλλέκτης των έργων της. 

Σε μια δημοπρασία, κάποιος για να υποστηρίξει το Ίδρυμα  Marina Abramović, πρόσφερε 10,000 δολάρια για ένα «Spirit Cooking» με τη  Marina Abramović. Η περιγραφή της εν λόγω βραδιάς είναι η παρακάτω: «Μια βραδιά με τη Marina Abramović κατά την οποία εκείνη θα διδάξει εσάς και άλλους υποστηρικτές αυτού του επιπέδου, πως να μαγειρέψετε μια σειρά από παραδοσιακές σούπες, τις οποίες θα απολαύσετε όλοι μαζί. Η βραδιά θα τελειώσει με τη δημιουργία μιας χρυσής μπάλας, μιας συνταγής που δόθηκε στην Abramović σε ένα Θιβετιανό μοναστήρι». 

Στο γεγονός δόθηκε ένα μάλλον αστείο όνομα, για ένα απλό δείπνο σύμφωνα με την Abramović. 10 καλεσμένοι συμμετείχαν, αλλά ο John Podesta δεν συμπεριλαμβάνονταν. 

Ο Ρεπουμπλικανός Mark Dice έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Δέχομαι πληθώρα απολογιών απ’ όσους με κατηγόρησαν για τρελό όταν έγραφα βιβλία και υποστήριζα πως το Ίδρυμα είναι σατανιστικό προπύργειο. Τρελοί Ιλουμινάτι. Ο Podesta και η Hillary, τι άλλο περιμένατε από αυτούς;».

Διάφορα συντηρητικά μέσα έσπευσαν να ενισχύσουν την άποψη που μιλούσε για σατανισμό σε πολιτικούς κύκλους και κύκλους της τέχνης. Πολλές ψευδής τοποθετήσεις έγιναν για περίεργες αποκρυφιστικές τελετές εμπνευσμένες από τον σατανιστή Aleister Crowley, που χρησιμοποιούσε εμμηνορροϊκό αίμα, σπέρμα και μητρικό γάλα στις τελετές του. 

Το δεξιά προσκύμμενο site του  Alex Jones έγραψε: «Μια από τις σημαντικότερες διαρροές από το WikiLeaks, που θα έχουμε να θυμόμαστε. Αναφορές που δείχνουν μέλη του FBI να βλέπουν τη Χίλαρι σαν τον σατανά προσωποποιημένο τώρα πια βγάζουν νόημα».

«Είμαι εξοργισμένη, καθώς όλο αυτό έχει πάρει διαστάσεις που με ξεπερνάνε. Ήταν ένα απλό, φυσιολογικό δείπνο. Ήταν ένα απλό μενού, το οποίο εγώ αποκαλώ  spirit cooking. Δεν υπήρχε ούτε αίμα, ούτε τίποτα άλλο. Απλώς αποκαλούμε τα πράγματα με αστεία ονόματα, αυτό είναι όλο», δήλωσε η  Abramović.

Η ίδια αντέκρουσε τις κατηγορίες που προέρχονταν από τους προσκύμμενους στη δεξιά παράταξη, πως η δουλειά της είναι σατανιστική. «Η δουλειά μου έχει να κάνει με το πνεύμα και τίποτα άλλο. Κάνω αυτή τη δουλειά πολύ καιρό, και όλο αυτό είναι μια τεράστια παρεξήγηση. Είναι εξοργιστικό και γελοίο. Αυτός ο κόσμος μετατρέπεται σε κόλαση. Είμαι εντυπωσιασμένη. Πράγματα βγαίνουν εκτός πλαισίου με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά παράξενο κόσμο». 

Πηγή: Dazed

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι