Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Performer συνελήφθη επειδή καλούσε τους περαστικούς να αγγίξουν τα απόκρυφα σημεία του σώματός της

Η Ελβετίδα καλλιτέχνις Milo Moiré δημιούργησε το project “Mirror Box” καλύπτοντας το στήθος της και την περιοχή γύρω από τα γεννητικά της όργανα με ένα κουτί με πλευρές που λειτουργούσαν ως καθρέφτες. Ταξίδεψε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, καλώντας με ντουντούκα τους περαστικούς προκειμένου να τραβήξει την προσοχή και όταν την πλησίαζαν τους ζητούσε να την θωπεύσουν στο στήθος ή στο αιδοίο της.

Η Moiré υποστήριξε ότι αυτή το project είναι η συνέχεια της γυμνής διαμαρτυρίας της με αφορμή τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν πάνω από 1000 γυναίκες της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από άγνωστους άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης performance του “Mirror Box” η Moiré δήλωσε «Στέκομαι σήμερα εδώ για να υποστηρίξω τα γυναικεία δικαιώματα και την σεξουαλική αυτό-διάθεση. Οι γυναίκες έχουν σεξουαλικότητα όπως και οι άντρες. Μόνο οι ίδιες όμως μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να τις αγγίξουν ή όχι».

Κατά τη διάρκεια της performance στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου η καλλιτέχνις συνελήφθη από αστυνομικούς και παρέμεινε στο τμήμα για 24 ώρες. Παρά τα όσα πέρασε στη βρετανική πρωτεύουσα η Moiré τάχθηκε με δηλώσεις της υπέρ του Bremain.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA