Categories: ΚΛΠ

Πανδημία και πολιτική κριτική σε 12:50 λεπτά από τον Μιθριδάτη

O Μιθριδάτης, επιστρέφει με ένα τραγούδι καταπέλτη. Με τον τίτλο «Για να μη στα χρωστάω» και ένα βίντεο (short film όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος) λιτό αλλά ουσιαστικό, ξεκινάει την κριτική του προς την κυβέρνηση και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας τα τελευταία χρόνια από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα και συνεχίζει κυριολεκτικά να πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση για 12:50 λεπτά.

ΜΜΕ, influencers, μέτρα, ατομική ευθύνη, εργασιακά, ομάδες καταστολής, φασίστες, είναι μόνο κάποια από όσα αναφέρει στο βίντεο που κυκλοφόρησε χθες βράδυ στο YouTube και έχει γίνει ήδη viral. Γεμάτος οργή, απαξίωση και ειρωνία στέκεται απέναντι σε μία κάμερα και αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι σε εποχές κρίσης να υπάρχει καλλιτεχνικός πολιτικός λόγος ακόμα και αν αυτός δεν αντιπροσωπεύει κάθε πολίτη. 

Με το «Για να μη στα χρωστάω» ο Μιθριδάτης κάνει μια κίνηση ματ στο σημερινό ελληνικό μουσικό τοπίο και μας θυμίζει ότι το hip-hop δεν ξεπήδησε μέσα από ακριβά αυτοκίνητα, καυτά μπικίνι και χρυσές καδένες αλλά από τα βάσανα, την απογοήτευση και τον μόχθο για μια καλύτερη ζωή.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά