Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φάλαινες τραγουδούν στο New York Bight [ΒΙΝΤΕΟ]

Χρησιμοποιώντας υποβρήχιο εξοπλισμό ηχογράφησης, επιστήμονες κατέγραψαν μεγάπτερες φάλαινες να τραγουδούν στα νερά του New York/New Jersey Bight.

Οι επιστήμονες του Wildlife Conservation Society, του Cornell University, του Columbia University και του Syracuse University έδωσαν στη δημοσιότητα ακουστικό υλικό τη Δευτέρα. Παρά το γεγονός ότι σπάνια πλέον έχει κάποιος την ευκαιρία να δει φάλαινες εκεί, το συγκεκριμένο υλικό σηματοδοτεί την πρώτη ακουστική αξιλόγηση από ειδικούς, στη συγκεκριμένη περιοχή.  Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Marine Mammal Science.

«Ακούγοντας φάλαινες στα νερά της Νέας Υόρκης, βρήκαμε συναρπαστικά στοιχεία για την παρουσία τους το χειμώνα και την άνοιξη, η οποία δίνει έμφαση τόσο στις ανάγκες διατήρησής τους σε αυτήν την περιοχή όσο και στις πολλές ερωτήσεις που έχουμε ακόμα σχετικά με την εμφάνιση φάλαινας σε αυτόν τον βιότοπο», δήλωσε η επικεφαλής της συγγραφής της μελέτης, Julia Zeh,

Η ομάδα εντόπισε και τα τραγούδια και τα καλέσματα των φαλαινών, τοποθετώντας τις συσκευές εγγραφής ήχου στον πυθμένα, 70 μίλια νότια του Long Island.

Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην ενημέρωση μελλοντικών προσπαθειών διατήρησης της προστασίας των φαλαινών σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου.

«Υπήρξε σημαντικό, πρόσφατο, ενδιαφέρον για τις φάλαινες στα ύδατα της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Howard Rosenbaum, συν-συγγραφέας του προγράμματος Ocean Giants του Wildlife Conservation Society. «Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για το πώς και πότε οι φάλαινες χρησιμοποιούν αυτές τις περιοχές, τόσο περισσότερο μπορούμε να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις για το πώς να τις προστατεύσουμε καλύτερα σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά ύδατα του πλανήτη». (Πηγή: abc7ny.com)

POPAGANDA