Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο δημοσιογράφος που παρίστανε τον Άραβα σεΐχη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης

Ο 53χρονος Μαχμούντ κρίθηκε ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο ενός σκανδάλου στο οποίο είχε εμπλακεί η ποπ σταρ Τουλίσα Κοντόσταυλος το 2014 και αφορούσε διακίνηση ναρκωτικών.

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος παρουσιάστηκε στην Κοντόσταυλος σαν Ινδός κινηματογραφικός παραγωγός που ήθελε να της προτείνει ρόλο σε μια ταινία. Σε αντάλλαγμα, εκείνη τον έφερε σε επαφή με έναν ντίλερ κοκαΐνης. Ο Μαχμούντ δεν ενημέρωσε την αστυνομία για την υπόθεση, αλλά έγραψε ένα ρεπορτάζ που έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα με την εισαγγελία όμως, ο Μαχμούντ και ο σοφέρ του, ο Άλαν Σμιθ, φρόντισαν να αφαιρέσουν από την κατάθεσή τους στην αστυνομία ένα απόσπασμα που θα μπορούσε να βοηθήσει την Κοντόσταυλος στη δίκη της. Ο Σμιθ είχε συναντηθεί με την τραγουδίστρια σε ένα ξενοδοχείο και, συνοδεύοντάς την στο σπίτι της, την άκουσε να συνομιλεί με φίλους της και να καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη χρήση ναρκωτικών. Αν και αρχικά ανέφερε αυτή τη λεπτομέρεια στην αστυνομία, ο οδηγός ζήτησε κατόπιν, καθ’ υπόδειξη του Μαχμούντ, να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από την κατάθεσή του.

Οι κατηγορίες σε βάρος της Κοντόσταυλος μπήκαν στο αρχείο πριν ξεκινήσει η δίκη της, το καλοκαίρι του 2014, αφού διαπιστώθηκε ότι η καλλιτέχνιδα είχε εξαπατηθεί.

Ο Μαχμούντ έγινε γνωστός όταν εργαζόταν στην εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία έκλεισε το 2011 όταν αποκαλύφθηκε ότι δημοσιογράφοι χάκαραν κινητά τηλέφωνα και άκουγαν ηχογραφημένα μηνύματα για να κάνουν “αποκαλυπτικά” ρεπορτάζ. Με αφορμή ένα δικό του ρεπορτάζ καταδικάστηκαν το 2011 τρεις Πακιστανοί παίκτες του κρίκετ για στημένους αγώνες, ενώ ο ίδιος είχε ξεγελάσει και την σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου, του μικρότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, παριστάνοντας τον Άραβα σεΐχη.

Ο όμιλος News UK στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Sun ανακοίνωσε ότι ο Μαχμούντ απολύθηκε.

POPAGANDA