Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές την Δευτέρα 17/4

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό αιγαίο, οι οποίες στα βόρεια και πιθανώς στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για αύριο Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ιδία ένταση. Το βράδυ στο βόρειο αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. μετά το απόγευμα βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα σταματήσουν ενώ το βράδυ ο καιρός στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, την δυτική Στερεά, και την δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στην ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές καταιγίδες. Μετά το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά ανατολικού αιγαίου και μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα νησιά ανατολικού αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου