Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και παροδικές βροχές τη Μεγάλη Τετάρτη

Την Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται παροδικές βροχές στις νότιες νησιωτικές χώρες. Τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα στα νότια. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νότια παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου