Categories: ΚΛΠ

Οι νέες αντιλήψεις και το αιώνιο πρόβλημα της ανεργίας κάτω από το «μικροσκόπιο» της ManpowerGroup

Η ManpowerGroup συγκέντρωσε ένα εκλεκτικό γκρουπ ανθρώπων που ασχολούνται με την εργασία κάνοντας μια συζήτηση πάνω στο θέμα της εργασίας. Σε τι χρησιμεύει, σε τι αποσκοπεί, πώς προετοιμάζεται το άτομο για να βγει στην αγορά εργασίας. Η εταιρεία αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς φορείς στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, βοηθώντας τους εκάστοτε οργανισμούς να υιοθετούν νέες στρατηγικές και να προσαρμόζονται στις αλλαγές των καιρών.

Και σε αυτό ακριβώς στοχεύει το συγκεκριμένο βίντεο, με τον απλό τίτλο «Συζητάμε…»σε λιγότερο από ένα τέταρτο ακούγονται πράγματα που σκιαγραφούν την έννοια της εργασίας στις μέρες μας, προσπαθώντας παράλληλα να κοιτάξουν προς το μέλλον και βέβαια, να περιορίσουν τη σκιά της ανεργίας. 

 Στο βίντεο συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  
Αφροδίτη Αρβανίτη, Γενική Διευθύντρια Athens Plaza
Μαίρη Γεωργιάδου, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρωπίνου Δυναμικού
Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης
Γιάννης Κόλλας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Όμιλος ΤΙΤΑΝ
Βενετία Κουσία, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος ManpowerGroup
Μάριος Κυριάκου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος KPMG
Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΣΕΠΕ
Νίκος Φίλιππας, Πρόεδρος Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

Συμπληρωματικά και πάντα με τον ίδιο στόχο, η ManpowerGroup πραγματοποιεί κι άλλες αντίστοιχες δράσεις θέλοντας να βοηθήσει αφενός τους νέους  να βρουν απασχόληση ή ευκαιρία κατάρτισης σε κάποιο από τα 28 κράτη μέλη, και αφετέρου τις εταιρείες να βρουν τους κατάλληλους εργα­ζόμενους. “Η πρώτη σου εργασία μέσω του EURES” αποτελεί μια από τις κυριότερες δράσεις της «Νεολαίας σε κίνηση» – εμβληματικής πρωτοβουλίας της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», καθώς και της πρωτοβουλίας «Ευκαιρίες για τους νέους».

POPAGANDA