Categories: ΚΛΠ

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι με κριθαράκι

Τι θα χρειαστώ;

1) 1 κιλό μοσχάρι – ποντίκι, 2) 2 ξερά κρεμμύδια, 3) 2 σκελίδες σκόρδο, 4) 4 ντομάτες ή πελτέ ντομάτας, 5) 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί, 6) αλάτι, 7)πιπέρι, 8) ένα ξύλο κανέλας και 9) 1 πακέτο κριθαράκι.

Πώς το εκτελούμε; (με την καλή έννοια)

Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ίσα να πάρει μία βράση. Έπειτα, το τσιγαρίζουμε και αφού δούμε ότι ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και αφού περάσουν 5′ ρίχνουμε το σκόρδο και μετά τις ντομάτες (ή τον πελτέ ντομάτας). Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά λίγη ζάχαρη (επειδή έχουμε βάλει ντομάτα) και το ξύλο κανέλας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τι κριθαράκι για 7-8 λεπτά κι έπειτα σουρώνουμε. Μετά, του ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό γιατί το κριθαράκι θα μαγειρευτεί στη σάλτσα. Τέλος, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′. Bon appétit!!

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη