Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή που μας πέρασε στη Μακρόνησο έγινε μια παρουσίαση βιβλίου. Προσφέρθηκε μάλιστα και «μενού εξορίας».

Αντιγράφουμε από τη σελίδα FB του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone που διοργάνωσε την εκδήλωση…

«Μακρόνησος 15/5/16, μία συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει. Γιατί εκτός από το γλυκό, θυμαρίσιο μέλι του Κωνσταντίνου, τελευταίου και μοναδικού “φύλακα” του νησιού, παίρνεις μαζί πίσω και μία πικρή γεύση της κατάρας που κουβαλά η φυλή μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Φύσσα για την επιτόπια παρουσίαση του βιβλίου του “Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης”(εκδόσεις της Εστίας) και για την ξενάγηση. Ευχαριστούμε το Amaryllis Kifissia για το “προσαρμοσμένο” στις συνθήκες μενού και για την έρευνα του μενού της εξορίας. Ευχαριστούμε το Travel and do για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα 16 χλμ πεζοπορίας κάτω από τον ήλιο, την υπομονή σας, την επιμονή σας στην αλήθεια και τη γνώση».

Αντιλαμβανόμαστε ότι στον παραδοσιακό τόπο εξορίας συνέβη την περασμένη Κυριακή μια παρουσίαση βιβλίου (ενός εξαιρετικού συγγραφέα/δημοσιογράφου από έναν εξαιρετικό εκδοτικό οίκο). Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τουριστικό γραφείο, μάλιστα προσφέρθηκε και… «προσαρμοσμένο στις συνθήκες» μενού εξορίας.

Βρήκαμε και τη φωτογραφία του μενού…

Αντιγράφουμε επίσης κι ένα σχόλιο κάποιου κάτω από τη σχετική ανάρτηση του βιβλιοπωλείου…

«Γιατι δεν πηρατε μαζι σας και λιγους κομμουνιστες να τους κανετε επιτοπου τα βασανιστηρια να δουν και οι μικρονοικοι που μαζεψατε για την ψυχαγωγικη εκδρομη πως λυνοταν ο εθνικος διχασμος; Το μενου εξοριας δεν ειναι αρκετο απο μονο του να σε βαλει στο τριπ ,χρειαζεται και η φαλαγγα».

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος