Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Με την “Ειρήνη” και την “Αθηνά” η Ελληνική Ομάδα Διασώσης διευρύνει το έργο της στο Αιγαίο

 «Νονές» των σκαφών, σε τελετή που έγινε το περασμένο Σάββατο, ήταν η Anne Veldkamp, σύζυγος του Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, που βάφτισε το σκάφος «Ειρήνη» και η Chantal Ε. Μητροπούλου, η οποία ονομάτισε το σκάφος «Αθηνά», ακολουθώντας μάλιστα την Ολλανδική παράδοση που θέλει τις «νονές» να αποκαλύπτουν το όνομα κόβοντας με ένα μικρό τσεκούρι το σχοινί που συγκρατεί το κάλυμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργο Καλογερόπουλο, είναι σημαντική η συνεργασία μεταξύ των εθελοντικών διασωστικών οργανώσεων ενώ χαρακτήρισε ως “ένα μικρό θαύμα” τη δημιουργία της Βάσης Ετοιμότητας στη Χίο που απέδειξε ότι, όταν υπάρχει σύνταξη δυνάμεων για ένα κοινό σκοπό, τα όρια μεταξύ εφικτού και ευκταίου μεταβάλλονται δημιουργικά αλλάζοντας το τοπίο και τις συνθήκες”. 

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

πηγή: ΑΠΕ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA