Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η μουσουλμανική κοινότητα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου

Το συμβούλιο της μουσουλμανικής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας – αντιπροσωπεύοντας εκατομμύρια μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο – προέβει σε μια δυναμική κίνηση για να καταδικάσει την δειλή τρομοκρατική επίθεση των προηγούμενων ημερών που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Εκατομμύρια μουσουλμάνων χρησιμοποιούν τις τελευταίες μέρες το hastag #NotInMyName στο twitter δηλώνοντας έτσι, τόσο τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, όσο και την εναντίωση τους σε όσα κάποιοι κάνουν στο όνομα του Ισλάμ. 

Πολλοί ισχυρίζονται, βέβαια, πως οι παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα δεν έχει κάνει αρκετά για να καταγγείλει Isis, η καλύτερη απάντηση δόθηκε από μια δεκαεννιάχρονη Αμερικανίδα, μουσουλμάνα, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. 

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχε με κάποια για τις Σταυροφορίες, ο συνομιλητής της είπε το εξής: «Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι». 

Η Heraa Hashmi απαντώντας στην θέση του πως οι μουσουλμάνοι δεν κάνουν αρκετά για να καταδικάσουν τον  Isis, έψαξε και έφτιαξε μια λίστα 712 σελίδων, με όλους τους μουσουλμάνους που έχουν καταδικάσει ονομαστικά τον Isis στο διαδίκτυο. Η λίστα της περιλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους – από απλούς μουσουλμάνους μέχρι ακαδημαϊκούς και πολιτικούς. Η Hashmi συνεχίζει να μεγαλώνει τη λίστα της καθημερινά με νέα ονόματα να συμπληρώνονται σ’ αυτήν.

Οι μουσουλμάνοι είναι η πρώτη και πολυπληθέστερη ομάδα που έχει πληγεί μέχρι σήμερα από τις επιθέσεις του Isis. 

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι