ΚΛΠ

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας στις 31 Ιανουαρίου για το Location Award 2022 από το EUFCN (European Film Commissions Network), όπου η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022, μέσα από ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Η υποψηφιότητα αναδείχθηκε έπειτα από πρόταση του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο των δράσεων προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η Χιλιαδού εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε μέρος των γυρισμάτων που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ταινία «Το τρίγωνο της θλίψης» (Triangle of Sadness),σε συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία Heretic. 

Το φυσικό τοπίο της Χιλιαδούς αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «Τριγώνου της θλίψης», καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτέλεσμα που δικαιώθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Σημειώνεται ότι το «Τρίγωνο της θλίψης» είναι υποψήφιο για τρία  Όσκαρ στα επερχόμενα 95α βραβεία της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου. Ειδικότερα, σε αυτές για την «Καλύτερη Σκηνοθεσία», το «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο» και «Καλύτερη Ταινία»

Ψηφίστε εδώ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA