Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ισοπαλία με 1-1 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.
Με παρακαταθήκη το 5-0 από το «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» μετέβησαν στην αρκαδική πρωτεύουσα απλώς για το τυπικό της υπόθεσης.

Η εξασφάλιση της πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι επέτρεψε στον Μάρκο Σίλβα να ξεκουράσει όλους τους βασικούς του ενόψει του προσεχούς αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε συνολικά 5 παίκτες από την ομάδα Κ20!
Αυτό δεν επηρέασε πάντως το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», που πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 20ό λεπτό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί έχασαν τον Ιγκλέσιας κι εκείνος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα.

Αφού στο 44΄ ακυρώθηκε κακώς τέρμα του Γιάννου για οφ σάιντ που δεν υπήρχε, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με πανομοιότυπο τρόπο: στο 54΄ ο Φουστέρ εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Ντα Κόστα έγραψε το τελικό 1-1 με κεφαλιά, ενώ στο 86΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντουντού.

Οι επαναληπτικοί αγώνες της προημιτελικής φάσης συνεχίζονται απόψε στη Θεσσαλονίκη και το «Καυτανζόγλειο» στάδιο, όπου ο Ηρακλής θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (19:30) στη ρεβάνς του 1-4 στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με πολλές και σοβαρές απουσίες, αφού οι Λάζαρ, Ρομάνο, Περόνε και Στάμου είναι τραυματίες, ο Κάσσος ανέτοιμος, ο Ζαμπάζης λείπει με την Εθνική Νέων και ο Μπαρτολίνι επιλέχθηκε να προφυλαχθεί.

Στην ΑΕΚ, ο Σιμόες που είχε μεταβεί στην Πορτογαλία για προσωπικό θέμα του θα μεταβεί απευθείας στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός άφησε πάντως στην Αθήνα τον Ανέστη παίρνοντας στην αποστολή τον Μπαρόχα (και τον νεαρό Ντούνη), που κατά πάσα πιθανότητα θα επανεμφανιστεί για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στις 12 Δεκεμβρίου.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος