Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κι όμως βρέθηκε ντοπαρισμένος αθλητής στο κέρλινγκ

Για ποιον λόγο θα έπαιρνε αναβολικά αθλητής ενός εκ των λιγότερο απαιτητικών σωματικά σπορ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ακόμα και οι ίδιοι οι κέρλερς εξεπλάγησαν όταν την Δευτέρα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο διπλό ανδρών-γυναικών, Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, ίσως είναι θετικός σε απαγορευμένη ουσία. 

«Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θα γελάσει όταν το ακούσει», λέει μια εκ των αθλητριών της Δανικής ομάδας, «Για ποιόν λόγο να ντοπαριστείς στο κέρλινγκ; Δεν νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει σε κάτι. Ίσως έχει να κάνει με την δύναμη αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη». 

Συνήθως τους αθλητές του κέρλινγκ τους κατηγορούν ότι δεν είναι αρκετά αθλητικοί, όχι ότι χρησιμοποιούν ουσίες για να δυναμώσουν. Μάλιστα, από το 1998 το κέρλινγκ έκανε την εμφάνισή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές του έχουν προσπαθήσει σκληρά να αποδείξουν ότι δεν είναι απλά ένα άθλημα που κάνουν τα Σαββατοκύριακα όσοι βαριούνται να γυμναστούν.

Μάλιστα σε ένα επεισόδιο των Σίμπσονς, βλέπουμε τον Χόμερ, που είναι γνωστός για την λαιμαργία και τα παραπάνω κιλά του, να κατεβαίνει στους Ολυμπιακούς ως αθλητής του κέρλινγκ. 

Ακόμα και οι ίδιοι οι συναθλητές του Κρουσελνίτσκι, έχουν μείνει άναυδοι με τα νέα, ειδικά όταν η χώρα τους έχει τιμωρηθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι Ρώσοι κατέβηκαν στους Ολυμπιακούς της ΠιεονγκΤσανγκ υπό την Ολυμπιακή σημαία και ως Ολυμπιακοί Αθλητές από την Ρωσία, καθώς η χώρα τους κατηγορείται για συστηματική χρήση αναβολικών, η οποία μάλιστα υποστηριζόταν από τις αρχές.

Πηγή

POPAGANDA