Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Κανείς δεν υποχρέωσε κάποιον να ενταχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας

”Κανείς δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη Σύνοδο G20 στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ακόμη να αντιληφθεί πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματά της παρά τη συνάντησή του με το Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά αν η βοήθειά μου δεν είναι αναγκαία, τότε κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αμφιβολία του για τις επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήσει έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Συγκεκριμένα είπε: ”Δεν ξέρω πώς θα χειριστούν το θέμα οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αλλά ίσως ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα”.

Κοινή γνώμη φαίνεται να έχει με τον επικεφαλή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι εάν η Αθήνα ήθελε μια «συμφωνία γέφυρα», τότε χρειάζεται το πακέτο διάσωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη