Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.09.2023

Κανείς δεν υποχρέωσε κάποιον να ενταχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας

Προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης
Κανείς δεν υποχρέωσε κάποιον να ενταχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας

”Κανείς δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη Σύνοδο G20 στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ακόμη να αντιληφθεί πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματά της παρά τη συνάντησή του με το Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά αν η βοήθειά μου δεν είναι αναγκαία, τότε κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αμφιβολία του για τις επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήσει έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Συγκεκριμένα είπε: ”Δεν ξέρω πώς θα χειριστούν το θέμα οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αλλά ίσως ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα”.

Κοινή γνώμη φαίνεται να έχει με τον επικεφαλή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι εάν η Αθήνα ήθελε μια «συμφωνία γέφυρα», τότε χρειάζεται το πακέτο διάσωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.