Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η κ. Μπακογιάννη εξοργίστηκε με την κυβέρνηση

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική για τη νομοθετική πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση ότι ο Σάββας Ξηρός είναι αγωνιστής. Χαρακτηριστικά είπε, πάνω στη συζήτηση που γινόταν για το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’, «Υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές; Γιατί για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης. Στο δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, αλλά αυτός, σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος, αλλά το θύμα».

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να διχάσει τη λογική του κάθε πολίτη και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι εμπλέκεται σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον Άρειο Πάγο και τόνισε πως ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια για δολοφονίες, ένοπλες ληστείες και εκρήξεις, όσο ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Έπειτα, είπε ότι δεν είναι τυχαίο που καμία δημοκρατία δεν εμφανίζεται διαλλακτική και συζητήσιμη απέναντι σε τρομοκράτες καθώς οι πράξεις των τρομοκρατών δεν πρεσβεύουν τις αρχές του συγκεκριμένο πολιτεύματος.

Υπογράμμισε πως είναι λάθος η εξουσία να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και έθεσε ορισμένα ερωτήματα: «Πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή; Με 1,5 χρόνο φυλάκισης; Τόσο δηλαδή όσο η συκοφαντική δυσφήμιση; Σε ποιο σύστημα δικαιοσύνης το έχετε δει;». Συμπλήρωσε πως ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της, ψήφισαν την κατάργηση της θανατικής ποινής πριν συλληφθούν οι δράστες της 17 Νοέμβρη. Την ομιλία της έκλεισε λέγοντας τα εξής: «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται. Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους όσοι μας απειλούν μέσω ιστοσελίδων που θέλουν να σιωπήσουμε απαιτώντας την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είναι απλό. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη