Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην Google

Σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί αίσθηση προέβη ο διαδικτυακός κολοσσός Google. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιτσάι, αναβάλλεται για τα μέσα Οκτωβρίου η επιστροφή των μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων στα γραφεία τους, ενώ απαιτείται από όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19. 

Ειδικότερα, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε περισσότερους από 130.000 υπαλλήλους της Google σε όλο τον κόσμο, ο Πιτσάι δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει πλέον ότι το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού της θα επιστρέψει στα γραφεία της από τις 18 Οκτωβρίου αντί της 1ης Σεπτεμβρίου (ημερομηνίας που είχε τεθεί ως στόχος, μέχρι σήμερα). 

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μόλις ανοίξουν πλήρως τα γραφεία, όλοι όσοι εργάζονται εκεί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα επιβληθεί πρώτα στις ΗΠΑ, πριν επεκταθεί στις πάνω από 40 άλλες χώρες στις οποίες υπάρχουν γραφεία της Google.

Η εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό θα προσαρμοστεί ώστε να συμμορφώνεται με τους νόμους και τους κανονισμούς κάθε περιοχής, ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις για ιατρικούς ή άλλους, συγκεκριμένους λόγους, διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε:

«Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας και τις κοινότητές μας υγιείς τους επόμενους μήνες».

Πηγή

POPAGANDA