Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Ellen DeGeneres ανάμεσα σ’ αυτούς που θα τιμηθούν από τον Μπάρακ Ομπάμα

Η Ellen DeGeneres και ο Bruce Springsteen είναι ανάμεσα στους σταρ που πρόκειται να παραλάβουν την μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας αναγνωρίζει τους πολίτες εκείνους που έχουν κάνει σημαντικές και αξιέπαινες προσφορές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα τιμήσει 21 άτομα σε μια ειδική τελετή την Τρίτη.

Ο ίδιος είπε αναφερόμενος στο μετάλλιο: «Είναι φόρος τιμής στην ιδέα ότι όλοι μας, ασχέτως από που προερχόμαστε, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο». 

«Από επιστήμονες, φιλάνθρωπες και δημόσιους λειτουργούς σε ακτιβιστές, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτοί οι 21 πολίτες έχουν βοηθήσει την Αμερική να πάει ένα βήμα μπροστά, λειτουργώντας ως έμπνευση για χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο».

Οι Tom Hanks, Robert De Niro, Diana Ross και Robert Redford είναι ανάμεσα στους τιμώμενους από τον καλλιτεχνικό χώρο. 

Ο Bill και η  Melinda Gates,  καθώς και ο παραγωγός του Saturday Night Live Lorne Michaels,  θα τιμηθούν, επίσης. 

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως το μετάλλιο απονέμεται σε όσους έχουν συνεισφέρει στην ασφάλεια και τα διεθνή συμφέροντα τους κράτους. Τιμά, επίσης, ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη, ή σε πολιτιστικές ή σε άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες. 

Στους τιμώμενους από τον αθλητικό κόσμο συμπεριλαμβάνονται οι παίκτες του μπάσκετ Kareem Abdul-Jabbar και Michael Jordan, καθώς και ο βετεράνος αθλητικός ανταποκριτής Vin Scully.

Η σχεδιάστρια Maya Lin, ο φυσικός Richard Garwin, ο αρχιτέκτων Frank Gehry, ο συνήγορος Newt Minow, η μαθηματικός  Margaret H Hamilton, και ο πρόεδρος των Miami Dade College της Florida θα λάβουν, επίσης, το τιμητικό μετάλλιο.

Πηγή: BBC

POPAGANDA