Categories: ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Κλίντον φαντάζει σίγουρη νικήτρια σύμφωνα με τις αναλύσεις

Ο χρόνος που μένει μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου αρχίζει να πιέζει πραγματικά τους δύο προεδρικούς υποψηφίους Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, κατά την παρούσα περίοδο, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η προεκλογική του εκστρατεία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα των φοροαπαλλαγών του, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος κατά τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ θα βρεθούν οι κινήσεις που θα επιλέξει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη δημοσιοποίηση ή μη των φορολογικών απαλλαγών του, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας “The New York Times” ότι δεν έχει καταβάλει φόρους για χρονικό διάστημα 18 ετών.

Σύμφωνα με την άποψη των πολιτικών αναλυτών, είναι πρακτικά δύσκολο για έναν προεδρικό υποψήφιο να αντιμετωπίσει την κριτική, αλλά και τις πολιτικές συνέπειες, μιας υπόθεσης φοροαπαλλαγών κατά την παρούσα χρονική περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι απόψεις συγκλίνουν ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μετατόπισης της πολιτικής στόχευσης της στην περίπτωση που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αναγκαστεί περάσει σε θέση άμυνας προκειμένου να δικαιολογήσει τις φοροαπαλλαγές του.

Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, αν ληφθούν υπόψη οι αρνητικές εξελίξεις στο Ίδρυμα Τραμπ που πλήττουν την οικονομική του αξιοπιστία.

Στους προβληματισμούς που υπάρχουν προστίθεται και το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων και ενώ παραμένει χρόνος μικρότερης της μιας εβδομάδας μέχρι τη δεύτερη τηλεμαχία.

Παράλληλα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είναι αντιμέτωπος και με τον παρορμητικό χαρακτήρα του, ενώ χαρακτηρίζεται ως “επικίνδυνη” ενδεχόμενη επιλογή του να σχολιάσει την οικογενειακή ζωή της Χίλαρι Κλίντον.

Σε γενικότερο επίπεδο του προεκλογικού αγώνα, φαίνεται να καλλιεργούνται συνθήκες πόλωσης, ενώ όσο πλησιάζει η ημέρα των προεδρικών εκλογών, τόσο οι εξελίξεις προσλαμβάνουν απρόβλεπτο χαρακτήρα.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου