Ημιτελικός World Chocolate Masters στο Chocolate Academy Center στην Αθήνα: νικητής ο Νικόλας Νικολακόπουλος

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη ο μεγάλος ημιτελικός του πιο συναρπαστικού παγκόσμιου διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής του κόσμου, World Chocolate Masters, που διοργανώνει η Cacao Barry για 8η φορά. Στον ημιτελικό της Νοτιοαναταλικής Ευρώπης μεγάλος νικητής ανακηρύχθηκε ο Νικόλας Νικολακόπουλος. Ο Νικόλας μίλησε για το πάθος και τη θέληση αλλά πάνω από όλα για την αγάπη του για το αντικείμενο.

Ο ημιτελικός πραγματοποιήθηκε στην ολοκαίνουργια Ακαδημία Σοκολάτας στην Αθήνα (Chocolate Academy™ Center) της οποίας ηγείται ο περίφημος pastry chef Philippe Marand (Eastern Europe Middle East and Africa Chocolate Academy™ Manager) και ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια όλων ταλέντο, μαεστρία, φαντασία. Για 12 ώρες περίπου (07:30-18:30) οι διαγωνιζόμενοι υποβλήθηκαν σε 5 assignments (“You”, “Design”, “Taste”, “Snack”, “Bonbon”).
Η τέχνη της σοκολάτας, η επιστήμη της σοκολάτας επί της ουσίας, γιορτάζεται με τον καλύτερο τρόπο σπάζοντας τα διεθνή σύνορα και φέρνοντας κοντά ειδήμονες, επαγγελματίες αλλά και απλούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο.
Σε εποχές δύσκολες για την ανθρωπότητα και την ώρα που αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι, οι νέες γενιές επιχειρούν να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα μέσω επιστήμης, τεχνολογίας, δημιουργικότητας και νέας επιχειρηματικότητας.
Το θέμα του 8ου Διαγωνισμού, TMRW_Tastes_Looks_Feels_Like γεννήθηκε από τον διχασμό μεταξύ των σκηνών «αποκάλυψης» που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και της αύξησης μιας νέας φωτεινής αισιοδοξίας. Πώς αυτό το δίπολο επηρεάζει τις ζωές μας και τον τρόπο που δημιουργούμε και συνδεόμαστε μέσα από τη σοκολάτα ή την απολαμβάνουμε; Ποιο είναι τελικά το μέλλον της απόλαυσης;
Οι πρωταγωνιστές του ημιτελικού

Στον ημιτελικό έλαβαν μέρος οι Έλληνες Κυριάκος Παπαδόπουλος, 

Νικόλας Νικολακόπουλος και Χρήστος Σαραντινόπουλος, οι Κροάτες Drazen Zeljkovic και Bojana Bukvic και οι Σέρβοι Dusan Jelicic και Veljko Spasic. Τον ημιτελικό παρουσίασε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη. 

Κριτές ήταν οι: 

Xρήστος Λάμπρου, Eλλάδα | Technical Advisor Ledra foods | Cacao Barry Ambassador

Emmanuel Ryon, Γαλλία | Champion at World Pastry Cup

Christophe Morel, Καναδάς | Artist Chocolatier 

Κrsto Radovic, Σερβία | pastry chef

Ηλίας Κρασσάς, Ελλάδα|Επιχειρηματίας 

Τους ημιτελικούς της διοργάνωσης εκτός των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος της Chocolate Academy της Αθήνας και από την Barry Callebaut οι τοπ μάνατζερς Fabian Stierli, Vice President EEMEA, η Anne Widart, Vice President Global Gourmet, ο David De Wit, EEMEA Gourmet Business Development Manager, και ο Stojan Kemera, General Manager South Eastern Europe. 

POPAGANDA