Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου

Έφτασε στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων, φορώντας κουκούλα.

Την πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μίας από τις τρεις κόρες της, ενώ εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τον χαμό των άλλων δύο νεότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Σιδεροδέσμια και με τη συνοδεία αστυνομικών μπήκε στο κτίριο 16 όπου στεγάζεται ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Η 33χρονη βγήκε από το όχημα της αστυνομίας το οποίο συνόδευαν ακόμη 6-7 οχήματα.

Η κατηγορούμενη φορούσε την κουκούλα του μπουφάν της χωρίς να είναι εμφανές το πρόσωπο της, ενώ αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω της.

Η 33χρονη συνελήφθη χθες Τετάρτη (30/03) μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών,προκαλώντας πλήθος αντιδράσεωνστην τοπική κοινωνία, ενώ η ίδια πέρασε το βράδυ στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ χωρίς να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση που έχουν συντάξει οι αστυνομικές αρχές, γίνεται αναφορά στο βασικό στοιχείο που έχει εντοπιστεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, και ειδικότερα στην τοξική ουσία η οποία φέρεται να εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό της 9χρονης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα απαιτεί μερικά λεπτά για να δράσει, ενώ προκαλεί πλήθος προβλημάτων, κυρίως καρδιακά.

Παράλληλα, βαρύτητα έχει δοθεί και στις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα όταν έφυγε από τη ζωή, δίνοντας έτσι δικαιοδοσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την παραγγελία ποινικής δίωξης. Οι γιατροί φέρονται να απάντησαν στις στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών αρνούμενοι ότι θα μπορούσε να είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην 9χρονη στο πλαίσιο αγωγής, υποστηρίζοντας ότι δεν σχετιζόταν με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι.

Στη σύλληψη φαίνεται πως συνέβαλε και το συμπέρασμα ότι το παιδί φέρεται να έμεινε για περίπου 30 με 40 λεπτά μόνο με τη μητέρα του προτού καταλήξει, έτσι κατά τις αρχές, φαίνεται πως υπήρχε αρκετός χρόνος προκειμένου να του χορηγηθεί και να δράσει η επίμαχη ουσία.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA