Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Rolling Stones επέστρεψαν με το “Blue and Lonesome”

Τον Δεκέμβριο, οι Rolling Stones θα επιστρέψoυν με το πρώτο τους άλμπουμ για πάνω από μια δεκαετία.

Με τίτλο “Blue and Lonesome”, το άλμπουμ τους με τα 12 κομμάτια βλέπει τους Stones να επιστρέφουν στις ρίζες τους, να ξαναφαντάζονται τα ίδια κλασικά μπλουζ πρότυπα που είχαν εμπνεύσει το συγκρότημα πέντε δεκαετίες πριν. Σύμφωνα με συμπαραγωγό Don Was, «Αυτό το άλμπουμ είναι έκδηλη απόδειξη για την καθαρότητα της αγάπης τους για τη μουσική, και τα μπλουζ είναι για τους Stones η κύρια πηγή από ό,τι κάνουν.»

Το tracklist περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν αρχικά και / ή ηχογραφήθηκαν από τους Howlin ‘Wolf, Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, και Little Walter.

To “Blue and Lonesome” ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια τριών ημερών τον περασμένο Δεκέμβριο στα British Grove Studios στο δυτικό Λονδίνο. Ο Mick Jagger, ο Keith Richards, ο Charlie Watts και ο Ronnie Wood ενώθηκαν στο στούντιο με τους Darryl Jones (μπάσο), Chuck Leavell (πλήκτρα) και Matt Clifford (πλήκτρα), καθώς και με τον Eric Clapton, ο οποίος συμμετέχει σε δύο κομμάτια .

Παρακάτω, ακούστε εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ, Just Your Fool, που αρχικά γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από τον Little Walter το 1960: 

Blue and Lonesome Tracklist:
01. Just Your Fool
02. Commit A Crime
03. Blue And Lonesome
04. All Of Your Love
05. I Gotta Go
6. Everybody Knows About My Good Thing (feat. Eric Clapton)
07. Ride ‘Em On Down
08. Hate To See You Go
09. Hoo Doo Blues
10. Little Rain
11. Just Like I Treat You
12. I Can’t Quit You Baby (feat. Eric Clapton)

Πηγή: CoS

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου