Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Νέα WikiLeaks υπόσχεται ο Ασάνζ πριν τις Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το WikiLeaks πραγματοποίησε μια πολύ διαφημισμένη συνέντευξη τύπου  που οι υποστηρικτές του και οι επικριτές της Χίλαρι Κλίντον ήλπιζαν ότι θα βλάψει τις πιθανότητές της για προεδρία, χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #octobersurprise.

Αλλά αντί να αποκαλυφθούν νέα έγγραφα, στην διάρκεια της εκδήλωσης που κράτησε πάνω από μία ώρα, γιόρτασαν την 10η επέτειο της ομάδας του ακτιβιστή, με ομιλητές να εκθειάζουν τις αρετές του WikiLeaks και των επιτευγμάτων του παρελθόντος.

Ο ιδρυτής Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε μέσω βίντεο στην εκδήλωση του Βερολίνου, φορώντας ένα μπλουζάκι με τη λέξη «αλήθεια» τυπωμένο πάνω του. «Έχω δει το διαδίκτυο και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε. Όμως, εξήγησε, «αν πρόκειται να κάνουμε μια σημαντική δημοσίευση στις ΗΠΑ, δεν θα το κάνουμε στις τρεις το ξημέρωμα».

 Συνέχισε με την υπόσχεση για περισσότερα έγγραφα μελλοντικά, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών «που επηρεάζουν τρεις ισχυρές οργανώσεις» καθώς και φυσικά, πληροφοριών σχετικών με την εκλογική διαδικασία ΗΠΑ.

Ο Ασάνζ δήλωσε ότι η οργάνωση θα δημοσιεύει έγγραφα σχετικά με διάφορα θέματα κάθε εβδομάδα για τις επόμενες 10 εβδομάδες και ορκίστηκε ότι τα έγγραφα που σχετίζονται με τις εκλογές των ΗΠΑ θα βγουν πριν από την ημέρα των εκλογών.

«Υπήρξαν πολλές ανακρίβειες για εμένα και τις δημοσιεύσεις των WikiLeaks», είπε ο Ασάνζ, αναφερόμενος σε αναφορές ότι οι επερχόμενες διαρροές θα είναι επειδή «έχουμε την πρόθεση να βλάψουμε την Χίλαρι Κλίντον … ή επειδή δεν μου αρέσει η Χίλαρι Κλίντον.» Αυτή η πλαισίωση είναι «ψεύτικη», υπογράμμισε.

Πηγή: Politico

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου