Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι άνθρωποι με ανώτερη μόρφωση αργούν περισσότερο να πάρουν δίπλωμα οδήγησης

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι άνθρωποι έχουν κάποιου είδους πτυχίο ή μεταπτυχιακό, είναι πολύ πιθανό να αποτύχουν πάνω από μια φορά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Σε ένα δείγμα 1.564 ανθρώπων με βρετανικά διπλώματα, το 59% που είχαν πετύχει στις εξετάσεις με την πρώτη φορά δεν είχαν κάποια ανώτερη εκπαίδευση. Στους ανθρώπους με πανεπιστημιακή μόρφωση το νούμερο αυτό έπεφτε στο 51%. 

Όσοι σπούδασαν κάτι που είχε να κάνει με μαθηματικά ή φυσική χρειάστηκε να δώσουν κατά μέσο όρο 2,3 φορές για να περάσουν, ενώ όσων οι σπουδές είχαν να κάνουν με κάτι καλλιτεχνικό χρειάστηκαν μόνο 1,9 φορές για να πάρουν το δίπλωμά τους. 

Σε μελέτη της εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων Auto Trader, φάνηκε επίσης πως πλέον, η μέση ηλικία που αποκτά δίπλωμα κάποιος είναι τα 26 χρόνια, καθώς οι νέοι το αναβάλλουν όλο και περισσότερο.

Πηγή

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι