Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Δύναμη Ξύπνησε» στο Χόλιγουντ

Τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις απέναντι στην καινούργια ταινία Star Wars δεν θα τις περίμενε ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός φαν. Χθες η ταινία “The Force Awakens” έκανε πρεμιέρα στο Dolby Theater του Χόλιγουντ και ήταν όλοι εκεί. Ηθοποιοί, πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και φυσικά οι λάτρεις του Star Wars. Η ταινία δείχνει να ενθουσίασε τους πρώτους θεατές της και οδεύει νομοτελειακά προς κατάρριψη όλων των ρεκόρ του παγκόσμιου box-office.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία ο ενθουσιασμός συνεχίζει να είναι διάχυτος. Ηθοποιοί που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε  Star Wars ταινία αλλά και παλιές καραβάνες όπως ο Χάρισον Φορντ δείχνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Η τουϊτερόσφαιρα της Αμερικής κατακλύστηκε χθες από το μήνυμα “JJ did it” μια σαφής αναφορά στον σκηνοθέτη της ταινίας για τον οποία πολλά είχαν ακουστεί για το εάν και κατά πόσον θα είναι σε θέση να γυρίσει επιτυχώς κάτι το τόσο φαντασμαγορικό. Ο ίδιος όταν ανέβηκε στην σκηνή αναφέρθηκε στους γονείς λέγοντας: “Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με πήγατε να δω το Star Wars όταν ήμουν 10 ετών. Ήταν μια πάρα πολύ καλή απόφαση».  

Η χθεσινή εκδήλωση φυσικά ήταν αφιερωμένη και στον George Lucas, τον άνθρωπο χωρίς τον οποίο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί και ο οποίος απήλαυσε ένα μεγαλειώδες standing ovation από το κοινό.

 

Έξω από το θέατρο οι φαν του Star Wars, μερικοί εκ των οποίων είχαν κατασκηνώσει εκεί από την περασμένη εβδομάδα. Άλλοι ντυμένοι Jedi, άλλοι Stormtroopers περίμεναν να συναντήσουν από κοντά τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές και να δώσουν το έναυσμα στους απανταχού λάτρεις του είδους να ξεκινήσουν τις δικές τους ιδιαίτερες εκδηλώσεις αφοσίωσης και αγάπης για την πιο επιτυχημένη Sci-Fi ταινία όλων των εποχών. Αξίζει να σημειωθεί η αστυνομία του Los Angeles είχε στείλει αστυνομική δύναμη εφάμιλλη με αυτή που στέλνει και στα Όσκαρ για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: 

Κωστής Πιερίδης

Share
Published by
Κωστής Πιερίδης