Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Greenwave: Πώς ξεκίνησε η πολύχρωμη γιορτή για την οικολογία;

Με το μελαγχολικό τραγούδι της 15χρονης Νουρ από τη Συρία, για την πατρίδα που άφησε πίσω, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα του “Greenwave Festival”, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά πρόσφυγες και διοργανώνεται, για έκτη χρονιά φέτος, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ.

   “Μας λείπει πολύ το σχολείο, θέλουμε να μάθουμε τη γλώσσα, βοηθήστε μας, η ζωή δεν είναι καλή στα κέντρα φιλοξενίας” είπαν πολλά παιδιά στη συζήτηση που έγινε με θέμα “Η ζωή των παιδιών στα camps των προσφύγων”.

   Το “Greenwave Festival” είναι μια πολύχρωμη γιορτή για την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη και τις εναλλακτικές λύσεις. Διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις με περίπτερα που παρουσιάζουν το έργο τους αλλά και εκθέσεις, εργαστήρια, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά και πρότυπα δρώμενα.

   Στοn χώρο του φεστιβάλ, που διαρκεί έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, λειτουργεί παζάρι με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, μεταποιητές, χειροτέχνες πολλοί από τους οποίους έχουν μορφή Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ενώ έχει στηθεί και μαγειρείο με χορτοφαγικά εδέσματα.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου