ΕΛΛΑΔΑ

Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους σε νέα επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό, ανακοινώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τρεις σκοτώθηκαν από πλήγμα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA επικαλούμενο νοσοκομείο στη δυτική πόλη Τουλκάρμ.

Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον δύο Παλαιστινίους στη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη, μετέδωσε το WAFA.

Αυτόπτες μάρτυρες στον καταυλισμό προσφύγων έκαναν λόγο για σφοδρές συγκρούσεις και ανάπτυξη ισχυρών ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν νεαρούς.

Η επιδείνωση της βίας έρχεται έπειτα από περισσότερο από 18 μήνες αιματοχυσίας που έχει τροφοδοτήσει φόβους ότι μια μεγαλύτερη σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει στη Δυτική Όχθη και τα κατεχόμενα να γίνουν ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Την Πέμπτη, οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 14 θανάτους στην Τζενίν, σε τομέα της βόρειας Δυτικής Όχθης όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη· επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επιδρομή εκεί από το 2005, τη χρονιά που ο ΟΗΕ άρχισε να καταμετρά τους θανάτους σε ισραηλινές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι επιχειρήσεις του αποτελούν αντίδραση στη «μεγάλη αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων» στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από το 1967: κάνει λόγο για «πάνω από 550 απόπειρες επίθεσης από την έναρξη του πολέμου» με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 180 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη από πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων, κατά τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA