ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη Μπαχτσελί

«Πυρά» κατά της Τουρκίας και προσωπικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
 
«Κοιτάξτε καλά αυτό το χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος έχουν προσαρτιθεί από την Τουρκία. Ένα παράξενο όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη τουρκική πολιτική; Μια ακόμη πρόκληση ή ένας πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τις τελευταίες γελοιότητες του κυβερνητικού εταίρου του»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί φωτογραφήθηκε το Σάββατο στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με έναν χάρτη, στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο.

Κατόπιν συνάντησης με στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), έλαβε ως δώρο τον επίμαχο χάρτη από τον τυπικό αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ -για να ακολουθήσει επίσημη φωτογράφηση και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία», αναφέρει το tweet των Γκρίζων Λύκων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA