ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στη «Μαλαματίνα» – Δύο συλλήψεις προέδρων Σωματείων [BINTEO]

Συνεχίζεται η καταστολή των απεργών από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα», ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις εργαζομένων που είναι και πρόεδροι Σωματείων.

Τα αίματα άναψαν νωρίς το πρωί, όταν ορισμένοι απεργοσπάστες προσπάθησαν να εισέλθουν με λεωφορείο στο εργοστάσιο προκειμένου να ξεκινήσουν τη βάρδια τους, με τους απεργούς να διαμαρτύρονται σε έντονο τόνο.

Στο σημείο υπάρχει παρουσία της αστυνομίας, με τους εργαζόμενους να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνεται ένταση, ενώ αναφέρουν ότι έγινε χρήση χημικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «οι απεργοί στη “Μαλαματίνα” αγωνίζονται για το δίκιο τους, για τα δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία απάντησαν σήμερα το πρωί απλώνοντας ξανά όλο το δίχτυ καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων, με χημικά, με συλλήψεις, με την επιστράτευση απεργοσπαστικού μηχανισμού.

«Θέλαμε να τους πούμε ότι δεν είναι σωστό αυτό, πράγμα που εξηγούσαμε και στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο», λέει σχετικά στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), Γιάννης Φραγγίδης, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο συλληφθέντων (ο άλλος, είναι ο Άρης Μερκενίδης, πρόεδρος του Σωματείου πωλητών – οδηγών και βοηθών Β. Ελλάδας).

«Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο μας συνέλαβαν, για άσκηση βίας. Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε να δώσουμε καταθέσεις», λέει μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείται ο κ. Φραγγίδης.

Συμπληρώνει ωστόσο ότι:

«Εμείς θέλουμε να πάμε στο δικαστήριο. Να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και να φανεί η αλήθεια».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA