ΕΛΛΑΔΑ

«Η έννοια της γυναικοκτονίας έχει βιολογική βάση»: Επιμένει στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Υγείας

Στις σκοταδιστικές δηλώσεις του επιμένει ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, απαντώντας χθες στην κριτική που του ασκήθηκε, έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων, «άρνηση της απλής λογικής» και χαρακτήρισε ως «αυθαίρετες και προβοκατόρικες τις ερμηνείες των λεγομένων του.

Σήμερα ο ίδιος επανήλθε με νέες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου και επέμεινε στα όσα είπε και εξήγησε τι εννοούσε, αναφέροντας πως η δήλωσή του είναι επιστημονικά σωστή.

«Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή  το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο», είπε και συνέχισε: «άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».

Τι είχε δηλώσει ο υφυπουργός Υγείας

Ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας στο Livemedia, ο ίδιος είχε δηλώσει πως «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση» καθώς το αρσενικό είναι επιθετικό από τη φύση του και το θηλυκό είναι γεννημένο για να τίκτει!

Ο υφυπουργός υποστήριξε παράλληλα πως η επιθετικότητα έχει βιολογικά αίτια λέγοντας συγκεκριμένα πως:

«Όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επειδή είναι γεννημένος επιθετικός κι επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει ενισχύει την επιθετικότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να βάλουμε την επιθετικότητα σε κανάλια για να εξυπηρετεί την κοινωνία. Να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις αλλά να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η έγκαιρη ανίχνευση και η καταστολή. Ο περιορισμός του.

Αν βάλει μυαλό και δεν συνεχίσει αυτές τις πράξεις – πράγμα που δεν είναι σύνηθες- ….Η τιμωρία δεν έχει εκδικητικό χαρακτήρα έχει παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα για να τον αλλάξει να του βάλει μυαλό. Ή να τον απομονώσει ώστε να μην μπορεί να κάνει κακό στην κοινωνία».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την αύξηση περιστατικών έμφυλης βίας μετά την πανδημία απάντησε:

«Σε όλη την πανίδα, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση.

Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε είναι στην αγέλη, είτε στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων και με αυτή την έννοια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να απομακρυνθεί και να διαγραφεί

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας». ​

Στις δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού.

«Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα “41%” δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι “οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν”, όπως πιστεύει ο υφυπουργός του – και φυσικά όχι ο Φρόιντ».

ΠΑΣΟΚ: Ανατριχιαστικές και επικίνδυνες απόψεις

«Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου «ότι η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά, δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας

Νέα Αριστερά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διώξει άμεσα τον Δ. Βαρτζόπουλο

«Ο κ. Βαρτζόπουλος εκτός από υφυπουργός Υγείας είναι και ψυχίατρος. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο δεν μπορεί να του ξέφυγαν, να συνιστούν μια επιπόλαιη διατύπωση. Ο κ. Βαρτζόπουλος ξεδιπλώνει ένα ανατριχιαστικό θεωρητικό κατασκεύασμα βασισμένο στον βιολογισμό. Αναγνωρίζει βιολογικά αίτια στην επιθετικότητα, στην κατανομή των ρόλων μεταξύ των φύλων – ο άνδρας είναι εκ φύσεως επιθετικός, η γυναίκα είναι προορισμένη να τίκτει. Κατά τον υφυπουργό, η γυναικοκτονία έχει μια βάση βιολογική. Ενώ η εφηβική βία, κι αυτή με βιολογικά αίτια, πρέπει να ελεγχθεί και να διοχετευτεί προς τον εχθρό της πατρίδας, αλλά και τον εχθρό της κοινωνίας (sic!). Με λίγα λόγια ο κ. Βαρτζόπουλος ξεπλένει δολοφόνους και υποστηρίζει απόψεις  τις οποίες σήμερα δέχεται μόνο η πιο ακραία εκδοχή της ακροδεξιάς και οι νεοναζί».

Στις δηλώσεις Βαρτζόπουλου αναφέρεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: «Ακουσα πριν λίγο τις εξωφρενικές, τις αδιανόητες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Και θυμήθηκα τις αστείες δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι είναι “πολέμιος της άκρας δεξιάς”. Οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έρχονται από τις πιο σκοτεινές μέρες της ρατσιστικής ευγονικής και τους πιο ζοφερούς, ολοκληρωτικούς καιρούς της πολιτικής μας ιστορίας. Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει εδώ και τώρα και να απολογηθεί για την επιλογή του. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA