ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραγγελία με την οποία ζητά την αυτεπάγγελτη έφεση για τις αθωώσεις με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες όπως και για τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν.

Σημειώνεται πως αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων. Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής. 

Η παραγγελια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Προς
την κ. Διευθύνουσα
την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA