ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Εκθέτουν την ΕΛΑΣ οι καταγγελίες συγγενών της 43χρονης

Ερωρήματα προκύπτουν από την ολιγωρία της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, στην οποία είχε απευθυνθεί η 43χρονη λίγα 24ωρα πριν την δολοφονήσει ο 70χρονος σύντροφός, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Έπειτα από τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την οποία «δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει η ζωή της 43χρονης», το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταγγελίες για τη στάση των αστυνομικών αρχών.

Συγκεκριμένα, η αδελφή της αδικοχαμένης γυναίκας μίλησε στην ΕΡΤ για όλα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των αρχών, στο πώς δηλαδή χειρίστηκε το αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας το περιστατικό της Παρασκευής.

«Απλά επιβιώνω για να στηρίξω τη μητέρα μου που έχει δει τα χειρότερα με τα μάτια της. Πιστεύω ότι σε κανένα ανθρώπινο όν, σε οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό, δεν αξίζει να του αφαιρέσεις μια ζωή. Τρέχουμε τα τελευταία χρόνια όλοι οι ζωόφιλοι για τα ζωάκια γύρω μας. Δημιουργούνται οργανώσεις και για την ανθρώπινη ζωή θα πω εγώ αν έκρινε σωστά ο Χρήστος ότι έπρεπε να μπει στην αφαιρέσει; Δεν είναι μόνο η Γωγώ, δεν είναι μόνο η αδελφή μου. Υπήρχε ένα παιδί από πίσω, ήταν και μάνα. Εγώ τι να πω σε αυτόν τον άνθρωπο; Είτε τον είχα απέναντί μου, είτε δεν τον έχω, δεν αισθάνομαι τίποτα. Δεν έχω να του πω τίποτα, γιατί με τέτοιου είδους όντα δεν μπορείς να πεις τίποτα» τόνισε.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ανοιγόταν εύκολα. Δεν είχα αντιληφτεί κάτι. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που τους είχαμε κοντά μας εδώ, πάλι δεν είχα δει κάτι. Ήταν ευγενικός άνθρωπος απέναντί μας. Από τη στιγμή που η αδελφή μου μπορούσε και ζούσε μαζί του και δεν είχε εκφράσει κάτι περισσότερο, δεν είχα λόγο πάνω σε αυτό το πράγμα. Απέκτησα λόγο όταν η ίδια ήρθε και ζήτησε βοήθεια από τη μητέρα μου και της είπαμε όπως είσαι, φύγε και έλα στο σπίτι» σημείωσε.

Η αδελφή του θύματος διευκρίνισε ότι στο αστυνομικό τμήμα η αδελφή της πήγε την Παρασκευή. «Η μαμά μου, η πρώτη κίνηση που έκανε με το που δέχτηκε το τηλέφωνο της αδελφής μου ήταν να πάρει την αστυνομία και να τους πει ότι κακοποιείται κι έχει ένα μικρό παιδί, ανήλικο 15 χρονών με ειδικές ανάγκες και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα και να πάνε οι ίδιες από εκεί. Πήρε δύο φορές τηλέφωνο η μητέρα μου και της είπαν το ίδιο. Μετά, αφού την πήρε την αδελφή μου με το αυτοκίνητο, πέρασαν πρώτα από την αστυνομία. Παρόλο που ήταν χτυπημένη έξω από το αστυνομικό τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι την έχω στο αυτοκίνητο” και της ζήτησαν να ανέβει να δώσει κατάθεση. Η μαμά μου είπε ότι δεν δύναται να το κάνει γιατί ήταν χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπανε να περάσει την επόμενη μέρα. Την πήγε στο Κέντρο Υγείας για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και από εκεί και πέρα πήγε η μαμά μου την άλλη μέρα το πρωί με την αδελφή μου και με το παιδί και δώσανε κατάθεση».

«Το Σάββατο υπήρχαν στη βάρδια δύο καταπληκτικά παιδιά, δύο καταπληκτικοί άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τους εξυπηρετήσουν. Μου είπε χαρακτηριστικά η αδελφή μου ότι η κοπέλα κατέβασε ένα γραφείο στο πεζοδρόμιο και κάθισε μαζί της όση ώρα χρειάστηκε για να της πάρει κατάθεση. Οφείλω και αυτό να το πω προς τιμήν τους και να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γι αυτά που κάνανε για την αδελφή μου εκείνη την ώρα. Έπραξαν τα δέοντα. Εκεί έγινε η μήνυση, η καταγγελία» πρόσθεσε.

«Τρομαγμένη ήτανε, αλλά πραγματικά δεν είχαμε βάλει το κακό στο μυαλό μας. Δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ερχόταν στο σπίτι και να προσπαθούσε να κάνει κακό σε όποιον έβρισκε μπροστά του εκείνη την ώρα. Δεν το βάλαμε στο μυαλό μας. Έχουμε συγγενείς στην Αθήνα, στον Πειραιά. Θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε από κάποιους βοήθεια και να μας τη δώσουν, αν είχαμε φανταστεί ότι θα είχε το θράσος να φτάσει μέχρι το σπίτι με ένα όπλο και να πιάσει να σκοτώνει. Ναι, γνωρίζαμε ότι είχε δηλώσει άρνηση να φύγει από το σπίτι και ότι έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει. Αλλά προς Θεού, δεν είχαμε φανταστεί κάτι τέτοιο» εξήγησε η αδελφή του θύματος.

Παράλληλα, έθεσε μια «εύλογη» όπως είπε απορία: «Όταν θεωρεί η αστυνομία ότι πρέπει να κινήσει κάποιες διαδικασίες, δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί το Λιμενικό; Επειδή θα πέρναγε το πορθμείο λογικά, να έχουν κάποιες κάμερες να τον δουν, να τον εντοπίσουν».

Η απάντηση της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες της αδελφής του θύματος

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο Live News προκειμένου να απαντήσει σε όσα είπε η αδελφή του θύματος.

«Αυτό που ξέρω εγώ από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας είναι ότι μία γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε σε πανικό χωρίς να μπορεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι έχει συμβεί, ανέφερε ότι έχει χτυπηθεί το παιδί της, προφανώς ήταν η μητέρα του θύματος, της ζήτησε ο αξιωματικός υπηρεσίας να του πει πού ακριβώς βρίσκεται ή τουλάχιστον να έρθει στο τμήμα και του ανέφερε ότι ‘έρχομαι εγώ από εκεί’».

«Μετέβη όντως στο αστυνομικό τμήμα με την κοπέλα άγρια χτυπημένη μέσα στο αυτοκίνητο, αιμορραγούσαν οι πληγές της μου ανέφερε ο αστυνομικός υπηρεσίας και φυσικά την παρέπεμψε άμεσα στο Κέντρο Υγείας για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες».

«Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δε διαθέτει αυτόν τον εξοπλισμό και οι νοσηλευτές παρέπεμψαν τη γυναίκα σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτά που σας αναφέρω τα κατέθεσε η ίδια η γυναίκα την επόμενη ημερά στο αστυνομικό τμήμα, καθώς τη ρώτησαν γιατί δεν ξαναπροσήλθε στο τμήμα. Ανέφερε ότι την παρέπεμψαν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, ότι έπρεπε να βρει και ιδιώτη γιατρό καθώς ήθελε να περιθάλψει τα τραύματά της και γι’ αυτό μετέβη το Σάββατο στο ΑΤ της Σαλαμίνας».

«Τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία δεν επιθυμούν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα ευχαρίστησε προσωπικά τον διοικητή που έπεισαν το θύμα να καταγγείλει τελικά τον κακοποιητή και να φύγει από την οικία στην οποία έμενε μαζί με τον θύτη» είπε καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA