Το κουδούνι της έδρας του ΣΤΕ, όπου πρόκειται να εκδικαστεί αίτημα οικονομικής στήριξης από την πολιτεία, που ζητά η μητέρα της Μυρτούς Κοτρώτσου, τη νεαρή κοπέλα που είχε κακοποιηθεί βάναυσα στο νησί της Πάρου, Αθήνα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Η μητέρα της διεκδικεί να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της κόρης της, για φάρμακα, γιατρούς κλπ. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση της Μαρίας Κοτρώτσου, μητέρας της 23χρονης Μυρτούς, που ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα για την καταβολή αποζημίωσης, καθώς βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά. Ειδικότερα, στο Α΄ Τμήμα του ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση της Μαρίας Κοτρώτσου με την οποία ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης, αίτημα που είχε απορρίψει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας. Δικαστήριο Δίκη dikasthrio ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Αναμένεται αύριο, η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την παυθείσα -με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου- εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη, η οποία κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.
Πρόκειται, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 στην Κέρκυρα και αφορά την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή περίπου χιλίων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.
Η Μαρία Τατάκη αρνήθηκε στην απολογία της το δόλο. Υποστήριξε πως είχε μεγάλο φόρτο εργασίας, παραδέχθηκε, ότι είχε χιλιάδες δικογραφίες και μηνύσεις σε εκκρεμότητα, ενώ είπε ότι δεν τις επέστρεφε στην υπηρεσία της, ακόμα κι όταν είχε απομακρυνθεί από αυτήν, γιατί πίστευε πάντα ότι θα μπορούσε να τις διεκπεραιώσει.
Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, ο οποίος κατέθεσε, ως μάρτυρας κατηγορίας και παρακολουθεί την εκδίκαση της υπόθεσης, καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρατυπίες, σε μια «προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από την ανάκριση μέχρι το ακροατήριο». Ειδικότερα τονίζει: «Στη δίκη όχι μόνον δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι παθόντες σε χιλιάδες παραγεγραμμένα κακουργήματα και πλημμελήματα, αλλά και δεν αναγνώσθηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, αλλά ούτε αυτά που προσκόμισαν, ο ίδιος, οι συνήγοροι υπεράσπισης και η πρώην εισαγγελέας Χριστούλη που αποκάλυψε την υπόθεση. Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά παράβαση της ποινικής Δικονομίας προχώρησε στην απολογία των κατηγορούμενων, χωρίς να αναγνωστούν τα αναγνωστέα έγγραφα».