Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γουατεμάλα: Η πρεσβεία της χώρας στο Ισραήλ μεταφέρεται στην Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες, μιμούμενος τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Κυριακή τη μεταφορά στην Ιερουσαλήμ της πρεσβείας της χώρας του στο Ισραήλ, μια απόφαση την οποία χαιρέτισε τη Δευτέρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός και καταδίκασαν οι παλαιστινιακές αρχές.

«Έδωσα οδηγίες στην υπουργό (Εξωτερικών της Γουατεμάλας Σάντρα Χοβέλ) να αρχίσει τις διαδικασίες» για να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η απόφαση, έγραψε ο πρόεδρος Μοράλες στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ανακοίνωσε αυτή την απόφαση παρά την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την οποία καταδικάστηκε η αμερικανική πρωτοβουλία.

Ο Τζίμι Μοράλες, ο πρώτος αρχηγός κράτους στον κόσμο που πήρε μια απόφαση παρόμοια με εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε εξάλλου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση.

«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα (της συνδιάλεξης) με τον πρωθυπουργό (του Ισραήλ) ήταν η μεταφορά της πρεσβείας της Γουατεμάλας στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Μοράλες και επισήμανε τις «εξαίρετες σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες «αφότου η Γουατεμάλα είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ».

Τη Δευτέρα, το ΥΠΕΞ της Γουατεμάλας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι ήδη «άρχισε τη διαδικασία για την εφαρμογή αυτής της απόφασης» του προέδρου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA