Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκες στην Ιρλανδία διαμαρτύρονται μέσω Twitter για τις αμβλώσεις

Την έναρξη της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας κήρυξε η κωμικός Γκρέιν Μαγκουάιρ στο Twitter αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καθώς γνωρίζουμε πόσο ενδιαφέρεται το ιρλανδικό κράτος για το αναπαραγωγικό μας σύστημα, θεωρώ ότι είναι λογικό οι γυναίκες της Ιρλανδίας να γνωστοποιήσουμε στον ηγέτη μας @EndaKennyTD τις πλήρεις λεπτομέρειες του έμμηνου κύκλου μας».

Η κίνηση αυτή έγινε viral και αμέτρητες γυναίκες έχουν κατακλύσει το λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την περίοδό τους. 

Η άμβλωση είναι ένα θέμα που διχάζει την κοινωνία της Ιρλανδίας με υποστηρικτές και πολέμιους να πραγματοποιούν συχνά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην iefimerida.

Η πλήρης απαγόρευση αυτής της πρακτικής ήρθε μόλις το 2013 όταν επιτράπηκε ο τερματισμός της κύησης μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Οι εκκλήσεις για μεταρρύθμιση του νόμου για τις αμβλώσεις πολλαπλασιάστηκαν από τη στιγμή που η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα όπου επιτράπηκε με δημοψήφισμα ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. 

Ειρήνη Κοντογιάννη

Share
Published by
Ειρήνη Κοντογιάννη