Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το 40% των κρουσμάτων αφορά την μετάλλαξη Δέλτα

Το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί τώρα στο περίπου 40% των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει σύντομα τη Γαλλία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 11 μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας, κυρίως στο Παρίσι.

Ο Ατάλ ανακοίνωσε εξάλλου ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα διεξαχθεί υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση με την COVID-19 και ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για το πώς να αντιμετωπίσει μια αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Ερωτηθείς αν η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς για την αναχαίτιση της COVID-19, ο Ατάλ απάντησε ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος που έχει η χώρα στη διάθεσή της για να το αποφύγει αυτό. Επίσης επανέλαβε ότι τα νέα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν έναν ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA