Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου: Ένα νέο βλέμμα

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ανανεώνει το σταθερό ετήσιο ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζει το Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου από 22 ως 30 Σεπτεμβρίου 2017, στο θέατρο Οδού Κυκλάδων, εγκαινιάζοντας έτσι και την συνεργασία του με τη «Νέα Σκηνή – Λευτέρης Βογιατζής».

Μετά από πέντε χρόνια αφιερωμένα στο σύγχρονο θέατρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο διαφοροποιεί την περιπλάνησή του  στη γαλλική δραματουργία και στρέφεται σε έργα του μεγάλου γαλλικού ρεπερτορίου, ελάχιστα ή παντελώς άγνωστα στην ελληνική σκηνή και με φετινό προσανατολισμό το ρομαντικό δράμα ένα είδος που αναστάτωσε βαθιά την ιστορία του γαλλικού και του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Τρία έργα, χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, επιλέχθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο: «Ποτέ μη λες ποτέ» του Alfred de Musset, «Η χρυσή άμαξα» του Prosper Mérimée και “CHATTERTON” του Alfred de Vigny.

Mετά από τους πέντε τόμους με τίτλο «Σύγχρονο Θέατρο» το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις Άγρα ξεκινούν μια νέα σειρά έργων μεταφρασμένων στα ελληνικά από τα εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης του Ινστιτούτου. με τίτλο «Γαλλικό θέατρο τότε και τώρα». Ο πρώτος τόμος είναι αφιερωμένος στον Ρομαντισμό και περιλαμβάνει τα τρία αυτά έργα.

Οι σκηνοθέτες που ανέλαβαν τα τρία έργα προτάθηκαν από την «Νέα Σκηνή» με γνώμονα  την διαφορετική δυναμική της προσέγγισής τους στο κλασσικό θεατρικό ρεπερτόριο.

Οι ώρες των παραστάσεων για τα σχολεία είναι στις 10:30 και η τιμή του εισιτήριου είναι στα 8 ευρώ.

Επικοινωνία : hstamatopoulou@ifa.gr

ifa@ifa.gr / www.ifg.gr

Μάρθα Φύλλου