Categories: ΚΟΣΜΟΣ

«Έξυπνος δονητής» ηχογραφούσε καθ’ όλη την διάρκεια της χρήσης του χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης

Σκεφτείτε να έχετε έναν δονητή, τελευταίας τεχνολογίας, από αυτούς που συνδέονται με τα κινητά και αυτός να αποθηκεύει στο κινητό σας όλους τους ήχους που κάνετε όσο τον χρησιμοποιείτε, χωρίς εσείς να το γνωρίζετε.

Εφιαλτικό έτσι; Κι όμως συνέβη.

Ένας χρήστης του Reddit, έγραψε σε ποστ του πως ο δονητής του/της που συνδεόταν μέσω εφαρμογής με το κινητό του/της, ηχογραφούσε καθ’ όλη της διάρκεια της χρήσης του. Σύμφωνα με τον χρήστη, είχε δοθεί εντολή στην εφαρμογή να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο αλλά μόνο όταν εκείνος/εκείνη το επέλεγε, όχι κάθε φορά που ο δονητής ήταν σε λειτουργία.

Σε ανακοίνωση της η Lovense, εταιρεία που παράγει τον δονητή, δήλωσε πως το συμβάν δεν ήταν άξιο λόγου καθώς οφειλόταν σε κάποιο μικρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η εφαρμογή στα Android κινητά και πως η ίδια δεν αποθήκευε τίποτα από τα δεδομένα των πελατών της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα έξυπνα sex toys της Lovense εμφανίζουν προβλήματα.

Στο παρελθόν ένα από τα butt plug που είχε παράγει, είχε βρεθεί ότι μπορούσε να χακαριστεί πολύ εύκολα μέσω του bluetooth. Και άλλες εταιρείες όμως έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με τα νέας τεχνολογίας sex toys τους. H WeVibe είχε κληθεί να πληρώσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις, καθώς ανακαλύφτηκε πως οι δονητές της που λειτουργούσαν με bluetooth, συνέλεγαν προσωπικά δεδομένων των χρηστών τους.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA