Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

47 στόχους και 123 δράσεις περιλαμβάνει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς» που εξήγγειλε   ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό μέσα στην επόμενη τριετία θα υλοποιηθούν η αναβάθμιση ρόλου και αρμοδιοτήτων ελεγκτικών μηχανισμών και συγχώνευσή τους, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ τους, η υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, η εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, η πλήρης αναμόρφωση του συστήματος συμβάσεων στο Δημόσιο και των συμβάσεων υγείας, η πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά, αλκοόλ, ο νέος νόμος για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών και η χρηματοδότηση για αναβάθμιση υποδομών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλου δεν παρέλειψε να απευθυνθεί προς τους δικαστές λέγοντας πως « γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή. Να θυμούνται ότι δεν δικάζουν δικογραφίες, αλλά ανθρώπους». 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA